You are here

De Piramide wint Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

De Piramide wint Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

Bassischool de Piramide is er in geslaagd de 6 jaar durende overwinningsreeks van De Lichtstraat te doorbreken! Er voltrok zich het afgelopen weekend weer een zinderende strijd tussen 7 basisscholen in het zwembad van Laco Sportcentrum Ouwerkerk. De organisatie bestaande uit John Kerkhoff en Niels Wisse blikt tevreden terug. Het was mooi om de sportieve strijd te zien tussen de groepen 3, 4,en 5 op zaterdag en de groepen 6, 7, en 8 op zondag. Totaal waren er 214 deelnemers verspreid over 2 middagen. Mevrouw Heijboer, wethouder WMO, zorg, welzijn, gezondheid en sport, verzorgde de officiële opening op zaterdag en reikte de Van Der Ham wisselbeker uit aan de leerlingen van de Piramide op zondag. Met een nipt verschil van uiteindelijk 10,02 seconden na alle afstanden wist De Piramide de eerste plaats van zaterdag te consolideren.  

 

Einduitslag

Twee dagen zwemmen op de schoolslag, de vrije slag, de rugslag, een vlottenrace en de  estafette, leverde de volgende einduitslag op:

1. De Piramide

2. De Lichtstraat

3. De Baarzen

4. De Wieken

5. Het Molenven

6. De Schalm

7. Hertog van Brabant

 

Naast de nodige medailles en bekers voor de prijswinnaars ging elke deelnemer naar huis met een leuke herinnering, in de vorm van een vaantje en oorkonde. De top drie mag in het voorjaar deelnemen aan de regionale kampioenschappen. Wie weet slaagt één van de scholen het wederom om de landelijke finale te halen in 2015!

 

“Een leven lang zwemmen” doe je bij De Dommelbaarzen

De Dommelbaarzen biedt zwemplezier voor jong en oud. Dat loopt van het zwem-ABC via zwemvaardigheidsdiploma´s en wedstrijdzwemmen naar Trimzwemmen en Masterszwemmen voor volwassenen. Ook kan er worden gezwommen op medisch advies. Op internet (www.dommelbaarzen.com) is daarover alle informatie te vinden.