You are here

August 2009

Swimrankings

"

 

Via de site Swimrankings kun je van alle zwemmers, die wereldwijd officiële wedstrijden zwemmen, de persoonlijke records inzien. Zowel de records van Marleen Veldhuis, Ranomi Kromowidjojo, Pieter van den Hoogenband, Michael Phelps als die van onze Dommelbaarzen (met wedstrijdnummer) staan hierop.

De tijden die hieropstaan zijn de tijden die via het wedstrijdregistratiesystseem (waar de trainers en de kring ook mee werken) na een gezwommen wedstrijd zijn bijgewerkt. In de regel is dat uiterlijk een week na het verloop van de wedstrijd.

Een warm dagje Heerjansdam

"

Met het kwik rond de 30 graden zwommen Jelle Beerens en Amy van Berkel als enige Dommelbaarsjes de openwaterwedstrijd in Heerjansdam van zaterdag 15 augustus.

De support voor onze zwemmers was tweemaal groter, dan het aantal zwemmers. Amy was aanwezig met haar ouders, Marjon en Bert en Jelle had oma en hond meegekregen. Helaas voor de support valt er weinig te volgen van de races. Bij de start staat weliswaar een tribune, maar het is vanwege de dichte begroeiing rondom de plas niet mogelijk de race langs de kant te volgen.

Dommelbaarzen winnen twee keer brons bij Nederlands Kampioenschap

"


Dommelbaarzen winnen twee bronzen medailles op de Open Nederlandse kampioenschappen Open Water in Stadskanaal.


Op zaterdag 22 augustus 2009 trad als eerste Loek van Houtert aan voor de 2500 meter vrije slag. Na 35:33.33 tikte Loek als derde aan op vier seconden van nummer twee (Melvin Prins). Hoewel gecamoufleerd, kun je op onderstaande foto zien dat hij hier erg blij mee was.

Stand van zaken voor De Dommelbaarzen in het open water seizoen 2009

"

Na wederom een mooi weekend met goede resultaten in Heerjansdam en Aalsmeer, zijn we ruim over de helft van het open water seizoen 2009. Van een totaal van 25 wedstrijden (waaraan iedereen kan en mag deelnemen) zijn er nu 16 wedstrijden gezwommen.

Wij als Dommelbaarzen hebben aan 11 wedstrijden deelgenomen. Variërend van 2 tot 19 deelnemers met 24 starts. In totaal zijn we goed geweest voor 105 starts tot en met het weekend van 15-16 augustus. Met de resterende 8 wedstrijden komen we ook weer aardig in de buurt van de 100 starts.

Verslag open water weekend Hoorn

"

Ter rede van Hoorn; zwemmen nabij de geschiedenis

Door: Jelle Beerens

 

Natuurlijk geniet je als openwaterzwemmer van het zwemmen in het buitenwater an sich, maar ook de omgeving kan zeker enige opwinding teweegbrengen. 

Open water klassementen 2009

"

Halverwege het open water seizoen 2009 staan de Dommelbaarzen er goed. Via deze link kan het Brabants klassement worden bekeken.

Ook landelijk word er goed meegedaan. Klik hier voor de landelijke klassementen.

Uiteraard zijn beelden ook erg leuk om naar te kijken. Daarom:

Foto's van Hoorn (bron: Jos Dinkelberg).

Video's van Hoorn: