You are here

June 2011

Langs de waterkant in Scheerwolde en Sluis

"

 

Het tweede open water weekend van het jaar vond plaats in Scheerwolde en Sluis. Met een reisafstand van 173km richting Scheerwolde en 181km richting Sluis mag dit weekend gerust het ver-van-ons-bed weekend heten. Desondanks waren ook dit weekend weer dommelbaarzen actief aanwezig.

 

Langs de waterkant in Vriezenveen en Spaarnwoude

"
Afgelopen weekend werd een begin gemaakt van het open water seizoen 2011. Trouwe open water dommelbaarzen reisden op zaterdag af naar Vriezenveen en op zondag naar Spaarnwoude voor de eerste wedstrijden. het weekend kenmerkte zich door veel wind, regenbuien en weinig zon.
 

Resultaten NJK Dordrecht (hele weekend)

"
Afgelopen weekend (17 tot en met 19 juni) zijn in Dordrecht de Nederlandse Junioren kampioenschappen (NJK) lang bad 2011 gehouden. Was in 2010 nog maar één Dommelbaars op de NJK vertegenwoordigd, in deze versie traden er verdeeld over vier sessies maar liefst vijf Dommelbaarzen aan. Ramón Pleijers (junioren 1), Ivar Wijffels (junioren 1), Jim Luca Widdershoven (junioren 3), Ten van Houtert (junioren 3) en Loek van Houtert (junioren 4) hadden een of meerdere limieten behaald. De resultaten en beeldmateriaal zijn per sessie hieronder beschreven:

Veel enthousiasme op Speedo Finales

" Zaterdag 11 en zondag 12 juni was het zo ver: de Speedo finales. Ook onze jeugdzwemmers tot en met 12 jaar mochten afgelopen seizoen proberen bij de snelste 18 zwemmers per slag van de KNZB kring Noord Brabant te komen. En gelukkig is dat een aantal van hen ook gelukt. Koen de Bonth, Isabel Peters, Alyssia en Jainy Marquenie, Laurens te Booij, Joris te Booij, Max Peters, Enzo Widdershoven kwamen in actie in het nieuwe wedstrijdbad van Arethusa in Oss. Nicole Rabou had zich ook gekwalificeerd maar kon helaas niet deelnemen.

Sfeerbeeld open water wedstrijd

Voor iedereen die graag wil weten hoe het er aan toe gaat bij open water wedstrijden of voor iedereen die alvast in de stemming wil komen: een filmverslag van de wedstrijd in Stadskanaal in 2010. Zie link: http://www.youtube.com/watch?v=BzgN_I0DncI&feature=player_embedded#at=491. Met gastoptredens van Jelle Beerens en Thomas Rietveld van TRB-RES (traint mee tijdens onze buitentraining).

Verslag kanotocht 2011

Kanotocht  zondag 5 juni 2011

Er zijn nog maar enkele zwemmers die zich nog moeten concentreren op de laatste wedstrijden maar voor de meeste zit het zwemseizoen er alweer op. Om het seizoen een goede afsluiting te geven zijn we met bijna alle wedstrijdzwemmers en enkele ouders op zondag 5 juni naar Valkenswaard getrokken om daar te starten in een kanotocht van ongeveer 18 kilometer.

Vijf dommelbaarzen mogen deelnemen aan NJK 2011

Op dinsdag 7 juni zijn de nieuwe startlijsten voor het NJK van aankomend weekend gepubliceerd. Je kunt deze hier vinden. Namens de Dommelbaarzen mogen Ramón Pleijers, Ivar Wijffels, Jim Luca Widdershoven en de gebroeders Loek en Teun van Houtert deelnemen.

Carlo Pullens kwalificeert zich voor het WK Iron Man op Hawaii

Triathleet Carlo Pullens die bij onze vereniging lid is van de afdeling masterzwemmen heeft zich bij de Iron man Triathlon op Lanzarote weten te kwalificeren voor het WK Iron man op Hawaii van 8 oktober. De Iron man bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en het lopen van de marathonafstand van ruim 42 km. De weekkrant regio Oss en het brabants dagblad wijdden een artikel aan deze goede prestatie van Carlo.

5 junioren zwemmers hebben NJK limiet behaald

" Op 17, 18 en 19 juni wordt in het nieuwe nieuwe achtbaans 50-meter wedstrijdbad in Dordrecht aan de Sportboulevard het Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 lange baan gehouden. Tijdens deze drie dagen zal door een groot aantal junioren gestreden worden op diverse afstanden en verschillende zwemslagen. Om hier aan mee te mogen doen, dien je minimaal als zwemmer te kwalificeren door het behalen van een Nederlandse juniorenlimiet (NJK-limiet). In het afgelopen seizoen is dit door 5 juniorenzwemmers gelukt.