You are here

November 2011

Diplomaregen bij De Dommelbaarzen

Vrijdag 25 november barstte een diplomaregen los boven Vught, om precies te zien boven de zwembaden waar dommelbaarsjes opgingen voor diverse diploma's. De bui hield aan tot zaterdagmiddag 26 november.

Eerste clubrecord Max Peters

Tijdens de Brabantse sprintkampioenschappen zwom Max Peters voor de eerste keer in zijn carrière naar een nieuw clubrecord. Op de 50m schoolslag was hij een seconde sneller dan Ramón vorig jaar. Ramón was vorig jaar (21 november 2010 te Oss) de enige dommelbaars die een medaille (brons) wist te behalen bij de sprintkampioenschappen. Ramón deed dit destijds in een tijd van 41.56.

Blessureleed treft Dommelbaarzen bij Brabantse Sprintkampioenschappen

In het weekend van 26 en 27 november zijn er in Eindhoven de Brabantse Sprint Kamioenschappen. In eerste instantie zouden de Dommelbaarzen aan treden met een grotere groep dan vorig jaar. Helaas kwamen er al snel afmeldingen door diverse redenen. De enige 2 dames die een limiet hadden bleken al snel verhinderd. Wietse Beerens kon geen tijd vinden en legt zijn focus meer naar NK's. Jelle Beerens had vooraf al gemeld dat hij ivm zijn blessure alleen schoolslag kon zwemmen.

Dit weekend wordt er weer afgezwommen

De kinderen en trainers kijken er alweer enkele weken naar uit, maar dit weekend is het dan zover: het diplomazwemmen. Op vrijdag beginnen de kinderen van het C-diploma. De kinderen starten omstreeks 16.45uur op zwembad Ouwerkerk en nemen, als alles goed gaat, rond de klok van 18.00uur hun diploma in ontvangst. Voor de wedstrijdzwemmers betekent dit dat de training na afloop va het diplomazwemmen aanvangt.

Een stukje historie: de dommelbaarzen in 1979

In 1979 gaf de kring Noord-Brabant een boek uit onder de titel '50 jaar zwemmen in Noord-Brabant'. Hierin komt de historie van de kring aan bod, maar ook de Brabantse zwemverenigingen zetten hun verhaal op papier. Het gevolg anno nu is een erg interessant artikel over de eerste jaren van de dommelbaarzen.

Het artikel is hier te downloaden (met dank aan Jeroen Kennis)

 

Dommelbaarzen klimmen 4 plaatsen na tweede competitiewedstrijd

Afgelopen zondag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Kijkend naar de goede scores die de dommelbaarzen afgelopen jaren behaalden op de tweede wedstrijd, was de hoop ook dit jaar weer hierop gevestigd. De Dommelbaarzen stonden voor aanvang van de wedstrijd nog op een 23e plaats die aan het eind betekent dat de vereniging een extra wedstrijd ter behoud van het zwemmen in de C-competitie zal moeten zwemmen. De zwemarena was ditmaal het Olympiabad te Waalwijk en de zwemgevechten werden geleverd tegen TRB-RES uit Tilburg en de Warande uit Oosterhout.

5 oktober 2011

"

 

 

Post

De verlengingen van de EHBO-ers zijn ingekomen

Met de brief van het BZV-bestuur is onze vraag over het benaderen van trainers beantwoord en afgesloten.

De bestuurdersaansprakelijkheid is weer bij KNZB verzekerd.

Volgens de KNZB hebben wij 6 leden te weinig opgegeven. Vraag terug gesteld wat de bron van de gegevens van de KNZB is, maar hierop is nog geen reactie ontvangen. Wij denken dat het verschil zou kunnen zitten in de ereleden.

 

LACO

Onze visie op de privatisering van de IJzeren Man

Het zal de Vughtenaren onder onze leden niet ontgaan zijn:  de IJzeren Man is 'hot'. Dit keer niet omdat er een fantastische zwemwedstrijd georganiseerd wordt of omdat het er gewoon prettig toeven is, maar omdat de Gemeente Vught voornemens is de exploitatie van de plas af te stoten. Deze privatering raakt ook ons, als intensief gebruiker van de IJzeren Man.

Tweede competitieronde: een kans om te stijgen in de ranglijst.

"

 

Zondag 13-11-2011 zal in Waalwijk de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen worden.

We zwemmen hier met een ploeg uit de A-competitie en een ploeg uit de B-competitie. Zwemmen tegen ploegen welke in een hogere competitie uitkomen zien we als een kans. We hebben dus alle gelegenheid om ons op te trekken.

 

Dit is een kans om weer te stijgen op de ranglijst naar een plaats bij de eerste 20 waarmee we de degradatie / promotiewedstrijd kunnen ontlopen.

 

Opstelling tweede competitiewedstrijd

"

Deze zondag staat de tweede competitiewedstrijd op het programma.

De opstelling van de tweede competitiewedstrijd

"

Pages