You are here

April 2012

Clubrecord Pieter Wisse 25m rugcrawl

Tijdens de provinciale schoolzwemkampioenschappen verbeterde Pieter Wisse het clubrecord op de 25m rugcrawl voor 8-jarigen. Pieter snelde in zijn race naar 24,21. Een verbetering van anderhalve seconden (!) en een tijd die hem ook nog de derde plaats opleverde. Het oude record stond op naam van Merijn van Zelst (25,77). Merijn zwom deze tijd op 27 juni 2008 in ons eigen bad in Vught. Pieter was overigens al in het bezit van het clubrecord voor 7-jarigen op deze afstand.

Overzicht wijzigingen statistieken

"

 

Teun zwom op de swimcup te Eindhoven op de 50m vlinderslag naar een tijd van 27,60. Hiermee verbetert Teun de volgende records:

- 16-jarigen (29,01 Loek van Houtert 1 mei 2011 Breda)

- 17 jarigen (29,01 Loek van Houtert 1 mei 2011 Breda)

- 18 jarigen (28,21 Rick van Hamond 21 mei 2011 Eindhoven)

 

NJK-limiet behaald door Teun van Houtert tijdens Swim Cup 2012 in Eindhoven

"

 

Van donderdag 12 t/m 15 april hebben veel zwemmers gestreden voor het behalen van een limiet variërend van kring- tot Olympisch niveau. Daarbij traden ook twee Dommelbaarzen aan. Zowel Teun als Loek van Houtert hadden daarbij hoge verwachtingen met kansen op een  NK- en NJK limiet.

Zoals ook bij de internationale toppers van het weekend het geval was, lagen teleurstelling en euforie ook bij de gebroeders van Houtert dicht bij elkaar.

4 Dommelbaarzen starten op de Nederlands Master Kampioenschap 2012 lange baan

Op 4, 5 en 6 mei zullen vier masters namens de Dommelbaarzen op de Nederlandse Masterkampioenschappen 2012 langbad uit komen. Juliska Peijnenburg, Ellen Reniers, Rick van Hamond en Ronald van Houtert zullen op diverse individuele nummers starten. Daarnaast zullen zij gezamenlijk het kampioenschap een met gemixed estafetteteam op de 4 x 50 vrij afronden.Deze wedstrijd is via live-timing te volgen.

Degradatie van C klasse naar District is een feit

" Ondanks dat er in de degradatie/promotiewedstrijd door diverse Dommelbaarzen goed is gezwommen, is hiermee de degradatie naar de District klasse 1 niet mee afgewend. Uit het puntenoverzicht is te zien dat de vijf tijdsnelsten van de districten (Arethusa, Nova, Eemsrobben, de Geul en LAC) het in de vijfde ronde beter hebben gedaan dan huidige C verenigingen (Koewacht, de Pinquin, de Zuiderzeezwemmers en de SG Noord Limburg) waartoe ook de Dommelbaarzen behoort.