You are here

June 2013

Edvina maakt zich op voor jaargangfinale

"Wat de N(J)K voor junioren, jeugd en senioren zijn, is de jaargangfinale voor de minioren. Namens de dommelbaarzen mag ook een zwemmer meedoen aan deze mooie wedstrijd. Edvina Hodzic zal op 30 juni a.s. in Dordrecht aan de start verschijnen op de 100m schoolslag. De kersverse clubkampioene staat met een tijd van 1.39,19 als 13e ingeschreven en hoopt ongetwijfeld opnieuw een goed prestatie neer te zetten. De startlijsten (en livetiming) voor de jaargangfinales zijn hier te vinden. "

Competitie-indeling 2013-2014

De competitieindeling voor komend seizoen is bekend. Het programma voor de Dommelbaarzen dat komend seizoen weer in de C-afdeling uitkomt, ziet er als volgt uit: 

  • 6 oktober 2013 te Oss (Arethusa), 12:30u inzwemmen
  • 10 november 2013 in Etten-Leur (DIO), 15:15u inzwemmen
  • 19 januari 2014 te Boxtel (Waalstroom), 14:00u inzwemmen
  • 16 februari 2014 te Vught (Dommelbaarzen), 14:00u inzwemmen

 

Een 24e en 52e plaats voor Simone en Max

"Op zondag 23 juni kwamen Simone van de Wolfshaar en Max Peters op de Nederlandse Juniorenkampioenschappen aan de start voor de 100m vrije slag. Helaas bleven beide zwemmers op deze afstand boven hun persoonlijk record. Simone bereikte met een tijd van 1.06,03 de 24e plaats. Max tikte aan in 1.03,49 en werd daarmee 52e. Alle uitslagen zijn hier te vinden. De blikken van beide zwemmers zal nu gericht zijn op het openwaterseizoen. Simone komt dit weekend, samen met zus Vivian en Wietse al aan de start in Stadskanaal. Het weekend erop staat Appeltern op het programma."

Twee persoonlijke records voor Max en Simone op eerste dag NJK

"Op vrijdag 21 juni 2013 kwamen Max Peters en SImone van de Wolfshaar tijdens de NJK te Utrecht aan de start op de 50m vrije slag. Voor beide zwemmers leverde hun start een succes op. Max verbeterde zijn persoonlijke record van 28,91 (BZK 2013) tot 28,33. Dit leverde hem een 44e plaats op. Simone tike aan in 29,91en werd met deze tijd 19e. Haar persoonlijke record stond sinds de BZK op 30,38. Deze tijd betekende destijds al een clubrecord en dus zal de tijd van 29,91 nu in de boeken komen te staan. Zondag zullen Max en Simone opnieuw aan de start staan."

Twee Dommelbaarzen (Max en Simone) doen mee aan het NJK 2013

"

In dit weekend (van 21 t/m 23 juni) worden in Utrecht de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gehouden. Doordat zij in het afgelopen seizoen hiervoor de limiet hebben gehaald komen vandaag namens de Dommelbaarzen Max Peters en Simone van de Wolfshaar op de 50m vrij uit. Op zondag zullen zij op de dubbele afstand uitkomen namelijk de 100m vrij. Tussentijds zal Max op zaterdag nog de 200m voor zijn rekening nemen.

Aanmelden ONK Appeltern en 1e Brabantse langebaanwedstrijd

Uiterlijk donderdag 20 juni kunnen zwemmers zich bij Lida van de Wolfshaar inschrijven voor de Nederlandse Kampioenschappen Open Water in Appeltern. De inschrijvingen voor de reguliere afstanden (niet ONK) voor Appeltern dienen uiterlijk donderdag 27 juni door Lida te zijn ontvangen. Let op: bij de inschrijving voor de reguliere afstanden dient ook direct betaald te worden. Geen betaling betekent geen inschrijving. De kalender met de programma's is hier te vinden.

Loek van Houtert maakt zich op voor NK

Aankomend weekend vinden de Nederlandse Kampioenschappen in lang bad plaats. De dommelbaarzen is erg trots dat Loek van Houtert namens haar zal deelnemen. Loek zal op 4 afstanden uitkomen, namelijk de 100m vrije slag, 100m vlinderslag, 200m vlinderslag en de 200m wisselslag. De startlijsten en livetiming zijn hier te vinden.

Trainster maakt folder over ADHD en zwemmen

"Een van de trainers van onze club is Ellen Reniers. Ze heeft voor school een foldergemaakt (bekijk hem hier) over kinderen met ADHD en/of concentratieproblemen die aan wedstrijdzwemmen doen. De bedoeling is om trainers te informeren over wat ADHD precies inhoudt, hoe je ermee om kunt gaan en wat haar eigen ervaringen zijn. Uiteindelijk is het streven van Ellen om extra hulp te bieden tijdens wedstrijden aan kinderen die ADHD en/of concentratieproblemen hebben zodat ook zij een fijne wedstrijd hebben.

Vughtse ‘Lichtstraat’ Nederlands Schoolzwemkampioen in een door Brabant gedomineerde finale

Zwemmers van de Dommelbaarzen hebben hun bijdrage geleverd aan weer een kampioenschap voor de Vughtse Basisschool 'de Lichtstraat

Het zwembad Merwestein in Nieuwegein was afgelopen weekend het decor voor de landelijke Schoolzwemkampioenschappen. Nadat ‘De Lichtstraat’ afgelopen week Brabants schoolzwemkampioen was geworden, mocht er nu gestreden gaan worden op Nederlands niveau.

Pages