You are here

Vughtse Basisschool De Lichtstraat 2e tijdens NK Schoolzwemmen 2014

 

VUGHT – Een team van leerlingen van de Vughtse basisschool De Lichtstraat is 2e geworden tijdens de landelijke finale van de Schoolzwemkampioenschappen.

De Lichtstraat was eerder Brabants Kampioen geworden en mocht daarom op 31 mei meedoen aan het NK in Veenendaal. In zwembad De Vallei streden 162 kinderen van 27 scholen om de eer van hun school te verdedigen. Topzwemmer Sebastiaan Verschuren was aanwezig om de kinderen aan te moedigen en de prijzen uit te reiken.

De leerlingen zwommen individueel ieder twee afstanden, maar kwamen ook uit in twee teamestafettes. Natuurlijk werden zij daarbij luid aangemoedigd door hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, leerkrachten en ook Ad Michels, directeur van OJBS De Lichtstraat, was erbij!

Het Vughtse team bestond uit Koen de Bondt en Edvina Hodzic (groep 7-8), Pieter Wisse en Senna Groos (groep 5-6), Edvin Hodzic en Sander Groos (groep 3-4). Sakib Hodzic, samen met Eugenie van Lieshout coach van het Lichtstraatteam: “We hielden de snelste tijden van de series bij om een idee te krijgen van hoe we in de wedstrijd lagen, maar we hadden geen idee over hoe we er echt voorstonden.”  

De Montessorischool uit Wassenaar werd 1e en de Schakel uit Vogelwaarde, provincie Zeeland, 3e