You are here

Zwemles ABC

"

Algemeen

Wanneer een kind de leeftijd van vijf jaar heeft bereikt, is hij/zij in de regel zowel motorisch als mentaal klaar om zwemonderwijs te gaan volgen. De eerste stap voor het leren zwemmen is het zwem-ABC.

Het zwem-ABC bestaat uit drie te behalen zwemdiploma’s: A, B en C. Bij de Dommelbaarzen begint het A-diploma met het watervrij maken van het kind. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, onder water gaan, kijken en zoeken. Hierdoor leren kinderen het water kennen en voelen ze zich er prettig in. Ook vormt dit een goede basis om verder te leren zwemmen. Zo zijn er geen drijfmiddelen meer nodig om de zwemslagen aan te leren, de kinderen kunnen immers zelf al drijven. Drijfmiddelen (zoals kurkjes) zullen enkel als hulpmiddel gebruikt worden tijdens het zwemmen van lange banen.

In het menu hiernaast kunt u per diploma de inhoud van het programma zien.

Veiligheid en kunde
De groepen waarin de kinderen zwemles krijgen bevatten doorgaans niet meer dan 20 kinderen. Hiervoor staan dan minimaal drie zwemtrainers aan het bad. De zwemlessen staan altijd onder leiding van een gediplomeerde trainer en tevens zijn er altijd EHBO’ers met een AED-licentie aanwezig.

Kosten
Per lesperiode van 13 of 14 weken:

A0

: 1 x 30 min

€ 40,-

A1 t/m A4

: 2 x 30 min

€ 80,-

A1 t/m A4

: 1 x 45 min

€ 60,-

C

: 1 x 45 min

€ 60,-Voor meer gedetailleerde informatie over het zwem-ABC verwijzen wij u naar de informatiebrief die u via deze link kunt downloaden.

"