You are here

Diploma A

"

Zwemdiploma A
Het watervrij maken bestrijkt één periode, waarin de kinderen één les in de week krijgen. In de daarop volgende vier periodes van gemiddeld drie maanden, wordt het kind stap voor stap de eisen voor het diploma A geleerd. De kinderen krijgen in deze periodes twee keer een half uur in de week zwemles, op zaterdag en dinsdag. Deze lessen worden gegeven in het zwembad Voorburg (Reinier van Arkel). Het voordeel van dit bad is de verstelbare bodem die aan te passen is aan het niveau van de kinderen. Hierdoor worden ze letterlijk en figuurlijk niet meteen in het diepe gegooid.

Zwemdiploma B
Omdat het diploma B en C logisch volgen op het A-diploma kunnen deze doorgaans in één periode per diploma gehaald worden. Ook het B zwemmen vindt een keer in de week plaats in het zwembad Voorburg op zaterdag van 10.30 tot 11.15 uur.

Zwemdiploma C
De lessen van het C zwemmen vinden plaats in het zwembad Ouwerkerk op vrijdag van 16.45 tot 17.30 uur. Met het behalen van het C diploma heeft uw kind een paspoort voor een leven lang veilig zwem- en waterplezier.

Het normale traject ABC bestrijkt dus zeven periodes, wat neer komt op ruim twee jaar. Elk kind is echter uniek en leert op zijn/haar eigen tempo. Daarom bestaat er binnen de Dommelbaarzen de mogelijkheid om het ABC-traject langer, dan wel korter te laten duren.

Veiligheid en kunde
De groepen waarin de kinderen zwemles krijgen bevatten doorgaans niet meer dan 20 kinderen. Hiervoor staan dan minimaal drie zwemtrainers aan het bad. De zwemlessen staan altijd onder leiding van een gediplomeerde trainer en tevens zijn er altijd EHBO’ers met een AED-licentie aanwezig.

Kosten
Per lesperiode van 13 of 14 weken:

 

A0 1 x 30 min € 40
A1 t/m A4 2 x 30 min € 80 
A1 t/m A4 1 x 45 min € 60 
C 1 x 45 min € 60

 

 

 


Voor meer gedetailleerde informatie over het zwem-ABC verwijzen wij u naar de informatiebrief die u via deze link kunt downloaden.

"