You are here

NK lang bad / SWIMCUP 2015 Deel 1: De voorbeschouwing

NK lang bad / SWIMCUP deel 1: De voorbeschouwing

Het zal de meesten zwemliefhebbers niet zijn ontgaan. Op donderdag 2 april is de Swimcup 2015 in Eindhoven begonnen. Deze duurt tot en met zondag 5 april. Voor de tweede keer is dit gecombineerd met de Nederlands kampioenschappen lang bad.

Deelname aan dit gecombineerde NK/Swimcup is gegarandeerd indien een zwemmer een Nederlandse limiet heeft behaald. De Swimcup/NK is open voor buitenlandse deelnemers. Vanwege het hoge niveau van de wedstrijd komen daardoor ook wereldtoppers naar deze wedstrijd. Sarah Sjöström, Zsuzsanna Jakabos, László Cseh, Velimir Stjepanović en natuurlijk de bekende Nederlandse namen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Ferry Weertman, Maarten Brzoskowski en Joeri Verlinden. Deze zwemmers kunnen via deze wedstrijd een poging doen om een WK-limiet te behalen. Voor de Nederlandse zwemmers geldt tevens dat er medailles zijn te verdelen.

Binnen de Dommelbaarzen zijn er twee zwemmers die één of meerdere Nederlandse limieten hebben behaald. Wietse Beerens is hierin het meest succesvolst geweest. Tijdens dit toernooi zal hij de 200m en de 400m wisselslag, de 100 rug en de 200 schoolslag zwemmen. De tweede zwemmer is Teun van Houtert die zijn bijdrage richt op de flitsafstand 50m vrije slag.

Traditioneel wordt in het kielzog van de Swimcup de Pietercup (voor minioren op zaterdag) en de Swimcup voor junioren (op zondag) georganiseerd. Deelnemers worden gelimiteerd op basis van inschrijving en gezwommen tijden. Namens de Dommelbaarzen zullen hiervoor Max Peters (100 schoolslag en 100 vrij) en Mike Krielaart (100 vinder en 100 vrij) mogen uitkomen. Hoewel hier geen NK medailles zijn te verdienen, is dit een hele leuke wedstrijd waarbij tegen kwalitatief goede zwemmers geracet kan worden.

Voor een overzicht, zie: http://www.swimcup.nl