You are here

Uitslag Schoolzwemtoernooi 2015

De Lichtstraat wint het 35e Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

Nadat bassischool de Piramide vorig jaar de 6 jaar durende overwinningsreeks van  De Lichtstraat wist te  doorbreken heeft de Lichtstraat dit jaar weer de 1e plaats voor zich op geëist . Er voltrok zich het afgelopen weekend weer een zinderende strijd tussen 7 basisscholen in het zwembad van Laco Sportcentrum Ouwerkerk.

Het was mooi om de sportieve strijd te zien tussen de groepen 3, 4,en 5 op zaterdag en de groepen 6, 7, en 8 op zondag. Totaal waren er 220 deelnemers verspreid over 2 middagen. Op zondag reikte mevrouw Heijboer, wethouder WMO, zorg, welzijn, gezondheid en sport de Van Der Ham wisselbeker uit aan de leerlingen van de Lichtstraat. Met een verschil van uiteindelijk 46,38 seconden na alle afstanden wist De Lichtstraat  de eerste plaats van de Wieken van zaterdag over te nemen.  

Zaterdag blikte voorzitter Harry van Gemert  nog even terug op de voorgaande 35 edities. Veel kinderen hebben dankzij dit toernooi de smaak van het zwemmen te pakken gekregen waaronder destijds Wietse Beerens die mede daarom een oorkonde en de KNZB prestatie medailles  Open Water mocht ontvangen vanwege o.a zijn behaalde 1e plaatsen bij de Oosterschelde en Westerschelde oversteek en  het Nederlands Kampioenschap 3 km schoolslag. 

Einduitslag

Twee dagen zwemmen op de schoolslag, de vrije slag, de rugslag, een vlottenrace en de  estafette, leverde de volgende einduitslag op:

1. De Lichtstraat

2. De Piramide

3. De Wieken

4. De Schalm

5. Het Molenven

6. De Baarzen

7. Hertog van Brabant

 

Naast de nodige medailles en bekers voor de prijswinnaars ging elke deelnemer naar huis met een leuke herinnering, in de vorm van een vaantje, oorkonde en een uitnodiging voor zwemmen bij de afdeling Recreatief om . De top drie mag in het voorjaar deelnemen aan de regionale kampioenschappen. Wie weet slaagt één van de scholen het wederom om de landelijke finale te halen in 2016!