You are here

Uitslag clubkampioenschappen 2016

clubkampioenschappen 2016

Clubkampioenschappen wedstrijd zwemmen De Dommelbaarzen 2016

Wat een feest om lid te zijn van zwemvereniging De Dommelbaarzen.  Het belangrijkste aan een vereniging is dat iedereen mee telt en dat iedereen ertoe doet en dat was afgelopen zaterdag echt te merken. Onder de bezielende leiding van de scheidsrechter Wim van de Wiel, die voor ons de tijd nam om vrijwillig een zaterdagmiddag op te offeren, was verder de gehele officials bezetting   ingevuld door onze eigen Dommelbaarzenouders.  Alle vrijwilligers aan bad en bar, de kaartjesophaler, de speaker, de wedstrijdbegeleidingsouders zowel als de trainers: geen moeite was ze teveel, ze waren er allemaal. Publiek voltallig aanwezig met toeter: het was ‘uitverkocht’.

Henkelman Vacuum Systems staat nu op onze wedstrijd kleding , wat geweldig  om zo’n sponsor in ons midden te hebben. Alle zwemmers zijn compleet uitgerust, van badmuts tot trainingspak. We zullen het nieuwe tenue met trots dragen.  De foto’s die door de fotograaf zijn gemaakt zijn erg mooi geworden en kunnen worden nabesteld. Daartoe komt bij de training een lijst te liggen.

Wat ook geweldig was: we hadden ook deelnemers van andere afdelingen van de club: recreanten, ik-zwem, de masters en zelfs onze voorzitter namen een duik. Jammer dat Pien , Senna en Simone niet konden mee doen vanwege ziekte en een enkeling niet door omstandigheden, maar we kunnen spreken van een 98 procent deelnamen vanuit de wedstrijdgroep.

Naast de winnaars van de dagprijzen en de clubkampioenen werden er ook enkele “jaarprijzen” uitgedeeld waaronder dit jaar voor het eerst ook de Ronald van Houtert bokaal, kortweg de “Ronald”. Deze wisselbeker wordt gewonnen door zwemmers die op de zwaardere en langere afstanden hun prestaties leveren. Ronald was immers juist van de lange afstanden en zwaardere slagen zoals de vlinderslag. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Devin door Ronalds zoon Teun aan de zwemmer die beste prestatie op 100 vlinder en de 200 wissel heeft gezwommen. Volgend jaar zullen daar nummers als 200 vlinder en 400 wissel bij komen.

Tot Dommelbaarzen van het jaar werd Simone van der Wolfshaar uitgeroepen. In haar inzet tijdens de training, het geven van trainingen op die jonge leeftijd en altijd een motiverend woordje naar iedereen zagen de trainers de aanleiding om Simone tot Dommelbaars van het jaar te verkiezen.

Niemand durfde te gokken wie er dit jaar clubkampioen zou worden zowel bij de dames als bij de heren was het spannend. Van hare gefeliciteerd Edvin Hodzic en voor de tweede keer op rij Anne Theunissen die met de hoofdprijs clubkampioen(e) naar huis mochten. Iedereen gefeliciteerd want eenieder heeft zich ingezet, gestreden en er een mooie gezellige middag / avond van gemaakt.

Alle anderen ook van harte gefeliciteerd: we zijn trots op jullie! Hieronder volgt de volledige uitslag

Prestatie van het jaar (J/M met opgeteld de beste verbeteringen op de 100 meters, gekeken naar de periode tussen de vorige CK en deze.)

 

(Foto’s Copyright © Laurens Lindhout)

1

Looymans Luke

2

Pleijers Miquel

3

Servais Devin

4

Looymans Sjoerd

5

Schoen Olaf

Sprintschaal Heren, (de snelste 50 m vrije slag van de dag)

1

Wietse Beerens

2

Rick van Hamond

3

Max Peters

 

 

Sprintschaal Dames, (Snelste 50 m vrije slag van de dag)

1

Samira Hodzic

2

Chantal Dentz

3

Edvina Hodzic

 

 

Schoolslag Beker (De beste schoolslagprestatie gemeten naar het verschil met de 100 meter limiet voor de BWK)

1

Peters Max

2

Servais Devin

3

Beerens Wietse

 

 

De Ronald  (Opgeteld de beste prestatie op 100 vlinder en 200 wissel gemeten naar het verschil met de limiet voor de BWK)

1

Servais Devin

2

Beerens Wietse

3

Krielaart Mike

 

 

Heren ClubKampioen (opgeteld de beste prestatie op de Clubkampioenschappen, gemeten in verschil met de BWK limieten op de 100 meters van ieder slag)

1

Edvin Hodzic

2

Teye Chan

3

Devin Servais

 

 

Dames ClubKampioen (opgeteld de beste prestatie op de Clubkampioenschappen, gemeten in verschil met de BWK limieten op de 100 meters van ieder slag)

1

Anne Theunissen

2

Veerle van t Westeinde

3

Anne van Zandbeek

 

 

Dames talent (hetzelfde als de Clubkampioen, maar dan voor de zwemmers zonder startvergunning)

1

Sofia Loonen

2

Yfke Westerburger

3

Izzie Harleman

 

 

Heren talent (hetzelfde als de Clubkampioen, maar dan voor de zwemmers zonder startvergunning)

1

Nout Folkertsma

2

Thijn Gessel

3

Mees Dekkers

 

 

Familie Estafette 3 x 75m (felbegeerde titel die gewoon wordt gemeten op de dag zelf en een jaar eeuwige roem oplevert.

1

Fam. Peters

2

Fam. te Booy

3

Fam. Elissen