You are here

Schoolzwemtoernooi 2016

Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

 

Het weekend van 5 en 6 November organiseert zwemvereniging De Dommelbaarzen weer het jaarlijkse  Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi. We zijn toe aan de 36e editie, wat betekent dat het schoolzwemtoernooi in Vught één van de oudste van Nederland is! Tussen de Sinterklaas-drukte door zorgen we met de deelnemers voor een sportieve en gezellige strijd in Laco Sportcentrum Ouwerkerk. De organisatie rekent dit jaar op acht deelnemende basisscholen met in totaal 225 zwemmers!

De Lichtstraat stond in 2015 na een spannende strijd weer bovenaan de ranglijst, nadat De Piramide in 2014 de wisseltrofee mee naar school mocht nemen. De Piramide eindigde vorig jaar nipt als tweede, gevolgd door De Wieken.

De Vughtste basisscholen De Piramide, De Wieken en De Lichtstraat hebben vorig jaar deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen. Hier werd De Lichtstraat 1e, De Piramide 5e en de Wieken behaalden er een 6e plaats. De Lichtstraat is zelfs doorgedrongen tot de landelijke finales, waar ze een prachtige 6e plaats wisten te bemachtigen.  Vught wordt in Nederland steeds meer gezien als een zwemmersdorp, door de resultaten die onze scholieren weten te behalen.

Dit jaar begint het schoolzwem-gebeuren weer met de lokale kampioenschappen. De medailleregen gaat weer neerdalen op de Vughtse scholieren. Ook zijn er weer veel bekers te verdelen. De organisatie heeft inmiddels de inschrijvingen van diverse scholen binnen, waarin de kinderen hebben aangegeven of ze kiezen voor 25 meter (1 baan) schoolslag, een baan rugslag of een baan borstcrawl. De echte waterratten zwemmen zelfs twee van deze afstanden voor de eer van hun school. Naast deze individuele nummers worden er estafettes gezwommen. De spectaculaire vlottenrace mag ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken! Misschien is er dit jaar zelfs nog ruimte in het programma om even vrij te zwemmen.

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom in Laco Sportcentrum Ouwerkerk. Het Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi vindt plaats op zaterdag 5 november (zwembad open om 15.30 u) voor de groepen 3 t/m 5 en op zondag 6 november (zwembad open om 16.00 u) voor de groepen 6 t/m 8.

Komt u onze Vughtse zwemmers aanmoedigen?