You are here

Nieuwe voorzitter voor de dommelbaarzen

Beste mede-leden,
 
Zoals jullie inmiddels gelezen zullen hebben op Facebook, Twitter of de website: we hebben een nieuwe voorzitter, en dat ben ik. Voor diegenen die me nog niet kennen, stel ik me graag voor. Mijn naam is Freek Peters.  Ik ben 52 jaar oud, en woon samen met Joyce en onze kinderen Max (zwemt bij Wedstrijd) en Isabel in Vught. Ik werk als zelfstandig interim-manager, veelal in de telecomindustrie en in de bankensector. Naast zwemmen hou ik ook van muziek, koken, eten, lezen, Oeteldonk, wielrenfietsen en schaatsen
 
Zwemmen doe ik zelf vanaf mijn elfde en inmiddels al een jaar of twintig bij de Dommelbaarzen (Masters). Vandaag, 5 december ben ik precies 23 jaar lid van de club. Naast enthousiast binnen-, en openwaterzwemmer ben ik de afgelopen ongeveer tien jaar bestuurlijk actief geweest voor de club. Eerst voor de afdeling Recreatief en inmiddels al weer een jaar of zes op de afdeling Sport.’s-Winters zwem ik in het zwembad en tussen juni en september buiten in de IJzeren Man. De afgelopen jaren was openwaterzwemmen een grote hobby van me: ik was vijf jaar actief in de organisatie van onze eigen wedstrijd en af en toe pak ik een (zee)zwemtocht mee of een openwaterwedstrijd elders. Naast zelf zwemmen en wedstrijden organiseren ben ik KNZB official. Ja, dat is allemaal prima te combineren. Iets voor jou?
 
Voor ik bij de Dommelbaarzen zwom heb ik bij De Treffers gezwommen bij en Nayade waterpolo gespeeld.  Zwemmen is helemaal mijn sport. Heerlijk om na een dag werken in het water te plonzen en alleen het ruisen van het water en het borrelen van je adem te horen.
 
We hebben als club een bewogen tijd achter de rug: we hebben afgelopen jaar na 40 jaar afscheid moeten nemen van onze ABC zwemtak. We hebben een enorme kostenverhoging te verwerken gekregen die we hebben moeten omzetten in kostenbesparingen en een forse contributieverhoging. En na dat bewogen jaar stellen we vast: we zijn er nog, we zijn niet gekrompen, we zijn zelfs een beetje gegroeid. En die groei zal in de komende jaren voor een deel plaats kunnen vinden op de plek waar we ooit ontstaan zijn: de IJzeren Man. De parel van Vught.
 
 
En als we dan vooruit kijken dat zien we dat we na jaren dromen van een nieuw zwembad, inmiddels aan tafel zitten met allerlei partijen die deze droom delen. Zou het er van komen? Het stond al in de krant maar er moet nog veel voor gebeuren. Daar wil ik me komend jaar graag samen met jullie voor inzetten.