You are here

Dommelbaarzen promoveren naar landelijke B-klasse!

Dommelbaarzen promoveren naar landelijke B klasse
Wedstrijdbad in Vught wordt noodzakelijk
 
Boxtel 18 maart 2018 ; Bij het wedstrijdzwemmen is de stand in de competitie niet meteen duidelijk. Overal in Nederland zwemmen clubs namelijk dezelfde wedstrijd en pas bij het publiceren van de uitslagen wordt duidelijk hoe er ten opzichte van elkaar landelijk gepresteerd is. De Vughtse Zwemclub de Dommelbaarzen heeft daarom een dag in spanning gezeten over de einduitslag van het seizoen 2017-2018. Ze stond er goed voor, maar er mogen maar 3 van de 30 ploegen over naar het hogere niveau. En met de beperkte mogelijkheden die in Vught voor wedstrijdzwemmen bestaan werd het zwemmen op landelijk C niveau al heel mooi gevonden. Het hoogst haalbare gezien de beperkte mogelijkheden, misschien wel.
 
Zondag 18 maart jl. was het dan zo ver. De club was te gast bij “Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen Nautilus en Zegenwerp” in het Dommelbad te Boxtel. Samen met SWNZ uit St. Michielsgestel/Schijndel en Wijchen werd het programma afgewerkt. Tijdens de wedstrijd was al duidelijk dat er veel persoonlijke records werden gezwommen en ook de estafette van de jongens werd door Vught in haar voordeel beslist. En toen begon het grote zenuwen.
 
In de loop van maandag bleek dat de uitslagen gunstig leken en werd het steeds duidelijker dat de Dommelbaarzen derde of vierde in de competitie zou eindigen. Wat zou het worden. Menig nagelstudio mocht zich al op een haastklusje verheugen. Toen nog slechts één uitslag onbekend was, ontplofte de Whatsapp groep van de trainers: dat kon niet meer missen, want Trivia 2 staat helemaal onderaan de lijst. Het team is gepromoveerd!
 
Deze prestatie is een geweldige opsteker voor het wedstrijdzwemmen in Vught, waar een oud en te warm zwembad het decor vormt voor de trainingen. De club is bovendien honderd procent een vrijwilligersvereniging met een chronisch gebrek aan zwemwater. Het talent van de zwemmers, de visie van de trainers, de inzet van de coaches en het niet aflatend enthousiasme van alle andere vrijwilligers heeft de groep geen windeieren gelegd. 
 
De wedstrijdgroep traint drie keer per week bij Laco en, gedurende de zomerperiode, aanvullend ook in de IJzeren Man; heb je interesse in het wedstrijdzwemmen, kom gerust een keer vrijblijvend een proeftraining volgen bij deze succesvolle en gezellige zwemvereniging!