You are here

Inschrijving geopend: zwemloop en prestatietocht

schrijf je nu in!

De inschrijving voor de IJzeren Man Zwemloop en de zwemprestatietochten op 9 september 2018 is geopend. Op die zondag is tradtitiegetrouw de IJzeren Man Zwemrace en door de samenwerking van Prins Hendrik (Atletiek) en de Dommelbaarzen (Zwemmen) is het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook een zwemloop te organiseren.
 
Deelnemers aan de zwemloop kunnen kiezen tussen 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen of 1 km zwemmen en 10 kilometer lopen. 
 
Om 10 uur zullen de zwemlopers het water in gaan. Bij een groot aantal deelnemers zal er in zogenaamde “waves” gestart worden om iedereen de gelegenheid te geven ruimte te vinden bij de start. De zwemlopers zwemmen hun afstand op een eigen baan om geen hinder te hebben (of te veroorzaken) van de zwemrace deelnemers. Die zwemmen immers voor hun landelijk klassement racen zo snel mogelijk om daar goed in te scoren. 
 
Nadat de zwemlopers hun afstand gezwommen hebben komen ze in de wisselzone, waar het zaak is zo rap mogelijk schoenen aan te trekken om te beginnen aan het loopdeel van de wedstrijd. Het loopparcours is uitgezet rondom de IJzeren Man, waarna de finish weer bij de IJzeren Man zal zijn. 
 
“we verwachten veel deelname vanuit de regio” geeft Hennij Oldenhove, voorzitter van de Wedstrijd Organisatiecomissie van PH aan, “voor de Zwemrace komen al jaren landelijke toppers naar Vught, en daar zijn we heel blij mee, maar zo’n zwemloop en de prestatietochten dat is toch een sportfeestje voor Vught en wijde omgeving. 
 
“Naast de Zwemloop is er voor mensen die alleen willen zwemmen ook de gelegenheid om vanaf één uur deel te nemen aan een recreatieve prestatietocht of in estafettevorm aan wedstrijdje op de officiële wedstrijdbaan”, weet Annet Nimeijer van de IJzeren Man Zwemrace commissie van de Dommelbaarzen, “en al deze liefhebbers van zwemlopen of zwemmen kunnen zich via de site Inschrijven.NL melden”. Dat kan via de browser, of door bijgaande QR code te gebruiken. Dan kom je gelijk op het inschrijfformulier uit. “De eerste reacties uit het veld zijn zeer positief, de inschrijving gaat best hard. Wacht dus niet tot kort voor 9 september maar schrijf je snel in. Alleen dan ben je verzekerd van een startbewijs.
 
Om deelname vanuit het hele land mogelijk te maken biedt Van der Valk Hotel Vught een arrangement aan. Voor 72,50 kunnen deelnemers overnachten, dineren en ontbijten op een steenworp afstand van de wedstrijdlocatie. Misschien een leuke aanleiding voor een weekendje Vught? 
 
Het zou prachtig zijn als dit nieuwe Vughtse sportevenement gelijk het eerste jaar een doorslaand succes wordt en een vaste waarde wordt voor de Vughtse sportkalender.