You are here

Dommelbaarzen winnen bij Brabantse Schoolzwemkampioenschappen

Het winnende team van 'de Lichstraat' met Dommelbaarzen
 
Woensdag 14 mei is het zwemteam van basisschool De Lichtstraat kampioen van Brabant geworden. De Piramide won de ludieke estafette!

In Weert werd voor de achtste keer het Provinciaal Schoolzwemkampioenschap gehouden, georganiseerd door de KNZB en zwemvereniging ZPC De Rog. De drie scholen die het hoogst eindigden op het Vughtse Schoolzwemtoernooi mochten meedoen aan dit provinciaal kampioenschap. Naast De Lichtstraat waren dit De Schalm en De Piramide.


Het team van De Lichtstraat bestond uit Sander Groos, Edvin Hodzic, Senna Groos, Pieter Wisse, Edvina Hodzic en Koen de Bonth. Deze schoolzwemmers zwommen zich naar de top in een overtuigende estafette, gevolgd door vrije slag en rugslag. Het Piramide team, bestaande uit Sofia Loonen, Puck Rokven, Eefje en Veerle van het Westeinde, Luke Looijmans en Miguel Pleijers, won met overtuiging de ludieke estafette!
Op 31 mei neemt het Lichtstraat team deel aan het Nationaal Kampioenschap in Veenendaal, waar ze de kampioenen van de andere provincies treffen.